2012. január 18., szerda

Hótalpalós Túra febr. 17-19

Attila írt egy részletes programot, ezen felül kérdezzetek bátran, mert abból tanulunk!
G

Sziasztok!

Igényként merült fel, hogy írjak konkrétumokat is a túrákról.
Az alábbiakat gondoltam:
1. nap (péntek): Hajnalban (5.30-kor) indulnánk Budapestről, az úti cél Spital am Semmering városka. Itt hagynánk az autókat és megpróbáljuk meghódítani a Stuhleck csúcsot (1782m). A csúcson van egy menedékház, ahol tudunk pihenni (a túra kb. 6-7 óra). Majd visszatérünk az autókhoz és átmegyünk Losenheimbe (az út kb. 1 óra) a szállásunkra. Itt pedig természetesen kihasználjuk a szauna és uszoda, valamint az étterem minden előnyét.
2. nap (szombat): A bőséges reggeli után (mondjuk ezt is láttam már másoknál :-) ) ismét nagy fába vágjuk a fejszénket és igyekszünk meghódítani a Schneeberg hegység 2076 m magas Klosterwappen csúcsát. A csúcson sajnos nem találunk nyitott menedékházat, de visszafelé megállunk az Edelweis menedékházban, majd innen vagy felvonóval (a felvonóval reggel is csalhatunk egy picit) vagy gatyafékkel térünk vissza a szállásunkhoz. Utána a program ugyanaz mint tegnap este (egyéb, alkoholos jellegű italt és hangkeltő eszközt ér hozni otthonról).
3. nap (vasárnap): Ezen a napon a már-már hihetetlenül bőséges reggeli elfogyasztása után egy könnyedebb túra vár ránk. A cél a Mamauweise menedékház, amit remélhetőleg valamilyen formában nyitva találunk (elvileg felújítás alatt van, de talán hétvégére az étterem részét kinyitják). Onnan a Sebestian vízeséshez megyünk, aztán vissza Losenheimbe a kocsikhoz, majd haza. A túra kb. 6 óra. A budapesti érkezésünk várhatóan este 8 óra körül lesz.
Azért írtam a „megpróbáljuk” és „igyekszünk” szavakat, mivel nekünk 2009-ben nem sikerült elérnünk a Schneeberg csúcsát, de egyáltalán nem szomorkodtunk. :-) Az időjárás nagyban befolyásolhatja a csúcsokra feljutás esélyeit.
Természetesen nem a legfontosabb dolog mindegyik célállomás elérése, esetleg útközben újra tervezünk, a lényeg a jókedv és a csapat. Mert kell egy csapat!
Ha bárkinek kérdése lenne, hívjon.

Költségek: A szállás+reggeli 80€ , az utazás kb. 6000Ft/fő és a hótalp bérlet 6200Ft/fő

Üdv.
Attila


4 megjegyzés:

Mesi írta...

Ez a panzió szaunájának a tánckara?

Röviden: PGT írta...

Ez! De mi sokkal jobban nyomjuk! majd meglátod!

Mesi írta...

Ok, kíváncsian várom. :)

Mesi írta...

Hű, ez még nekem is sok magamból,ahány példányban jelen vagyok itt. Vagy a dupla tagság dupla szavazati joggal jár? Me' akkor maradok. :)

Megjegyzés küldése