2012. február 15., szerda

Ilyen csudát! Cseh Szász Svájc!

Cseh Szász-Svájc és Rumcájsz túra!



A március 15-i hosszú hétvégére túrát szervezünk két különleges helyre. A Cseh Szász Svájcba és a Cseh Paradicsomba!




Program:
1.nap: Hajnalban indulunk Budapestről és rövid, pihentető brnoi és litomysli sétánk után a számomra nehezen kibetűzhető  „J” betűs faluba, Jetrichovice-be visz az utunk, ahol a szállásunk is lészen. A sok autózás és jóféle cseh sör után esti sétát teszünk a környéken.

2.nap: Egész napos gyalogtúra a nemzeti park területén, amely során eljutunk a Pravcicka Brána –sziklakapuhoz is.  Keskeny szurdokokban haladunk a Kamenice folyó partján, míg elérjük a túránk másik fő látványosságát a Saunstejn kilátót. Utána vacsi, sör és szundi.

3.nap:  Egész napos túra az Ostroh és Maly Babylon útvonalon. Ha időnk és kedvünk engedi a Suchy kilátót is érinteni fogjuk! Go szállás, vetkőzz, feküdj!

4.nap: Kora reggel indulunk Jicinbe. A környékbeli erdőben felkeressük gyerekkorunk hőseit! Rumcájszt és a makkal töltött mordályát, Csibészkét, Szélvész Szarvast és talán Mankát is láthatjuk, ahogy egy rendes sofőr elviszi a városba! A Tros kastély és újabb, különleges sziklaformációk állják majd utunkat eközben! A késő esti órákban érünk a festői Budapestre.





 A túrák könnyűek és közepes nehézségűek lesznek. Nagy szintkülönbséget nem kell leküzdenünk, hiszen 4-500m tengerszint feletti magasságon fogunk ingázni.

A szállásunk panzióban lesz, ha minden egyeztető tárgyalás jól alakul, akkor reggelivel. Napközbenre a szokásos szendvicscsokimogyiropi kombinációt javaslom. A vacsorát egyénileg a házban, vagy a környékbeli éttermekben lehet elkölteni.

Utazás: telekocsi rendszerben
Költségek: várhatóan 35-40eFt/fő körül fog kijönni utazás+szállás+belépők
(A szállással még van némi küzdelem...reggeli, félpanzió, nukusemmi stb. és persze a létszámtól is függ  a szkontó!  A pontos végeredményről tájékoztatok majd mindenkit!)
Felszerelés: A szokásos túra cucc. Kora tavaszi időjárásra kell számítani. Kb. mint nálunk a Gerecse.


Ne legyél knédli, gyere homokkövet nézni! J

PGT





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése